In 5 stappen klanten werven voor jouw nagelstudio

Zelfstandige worden met je eigen nagelstudio? Dan heb je veel klanten nodig. Ik deel je graag mijn 5 stappen om klanten te werven. Alles begint met een goed portfolio. Maar even belangrijk: 'Fake it till you make it'. Ik leg je graag uit wat ik daarmee bedoel!

Anastasiya O'va

Geschreven door

August 24, 2021

Door Anastasiya O'va

Somewhere between a nail tech and a nail doctor

In 5 stappen klanten werven voor jouw nagelstudio

“It’s all about the mindset!”

In 5 stappen klanten werven voor jouw nagelstudio

Hello everybody!

Wil je een zelfstandig nagelstyliste worden? Dan heb je natuurlijk klanten nodig. Maar hoe werf je nieuwe klanten? En hoe zorg je dat ze blijven komen? It’s all about the mindset! Goed zijn in je vak als nagelstyliste is niet voldoende. Je moet je werk ook verkocht krijgen aan de juiste mensen en (belangrijk) aan de juiste prijs! Niemand wil zich te pletter werken en er niets aan verdienen, toch? Daarom leer ik je in deze blog graag hoe je in vijf stappen klanten kan werven voor jouw nagelstudio.

De beste manier om klanten te werven voor je nagelstudio? “Fake it till you make it!”

Alles draait dus om je mindset bij het werven van klanten. Belangrijk hierbij is: ‘Fake it till you make it’! Om jezelf te verkopen moeten mensen denken dat je meteen een drukbezochte nagelstudio hebt en klanten in de rij staan voor een plaatsje bij jou. Mensen zitten gewoon zo in elkaar: ‘act successful to be successful!’.

Want heb je een opleiding in kunstnagels achter de rug? Dan ben je nog niet klaar om je nagelstudio meteen te openen. Het is belangrijk om eerst nog in jezelf te investeren en pas later te starten met klanten.

5 stappen voor een succesvolle start van je nagelstudio

Klanten werven voor je nagelstudio… hoe doe je dat? Iedereen heeft wel een beetje zijn eigen manier, maar ik vertel je graag wat mijn ervaring is. En uiteindelijk… it turned out fine! Eenvoudig is het niet altijd. Maar je mag niet verwachten dat je vooruit kan gaan zonder struggles!

Stap 1 – Maak een portfolio met knappe foto’s van je werk

Superbelangrijk: maak eerst en vooral een portfolio van je eigen werk, van wat je kan! Zonder een portfolio kan je gewoon niet starten. Klanten gaan je maar willen boeken als ze eerst werk van jou hebben gezien. Dus: steek veel tijd in een goede portfolio, doe het zeker niet snel-snel en maak er je werk van!

Portfolio samenstellen: je eigen handen zijn goud waard!

Om een portfolio van je werk samen te stellen, zijn je eigen handen goud waard. Ik had in het begin altijd verschillende nagels aan mijn twee handen. Ik ben rechtshandig, dus deed ik mijn linkerhand met super lange nagels en mijn rechterhand met korte nagels. Dat deed ik dus bij mijzelf (zo ben je zeker dat de ‘klant’ geduldig is 😉). Elke week deed ik mijn nagels opnieuw. Ok, dat is wel een beetje een struggle. Maar je mag niet verwachten dat je zaak gaat groeien zonder er moeite voor te doen.

Door aan elke hand verschillende nagels te hebben - lange gelnagels en korte nagels met gellak - heb je meteen dubbel zoveel foto’s voor je portfolio. Zoek daarnaast ook een paar vriendinnen, zussen, … Misschien vinden ook zij het niet erg om met twee verschillende sets rond te lopen, bijvoorbeeld met kleuren die niet zo veel verschillen (zoals beige en roze). Op die manier groeit je portfolio dubbel zo snel.

… En zo maak je meteen zelfs al klanten

Omdat ik zelf met twee verschillende handen rondliep, viel dat mensen op. Ze spraken mij daarover aan… en zo kan je meteen ook het verhaal vertellen dat je begint als nagelstyliste en aan het oefenen bent op jezelf, dat je verschillende stijlen uitprobeert, … Ook zo begint je verhaal te leven!

Stap 2 – Deel je werk… maar niet meteen!

Het is belangrijk dat je vervolgens die portfolio gaat delen op sociale media met je potentiële klanten. Maar doe dat niet meteen nadat je een paar foto’s hebt gemaakt. Zorg er eerst voor dat je portfolio uitgebreid is. Als je al heel wat te tonen hebt, zal je daarna veel makkelijker en regelmatiger je werk kunnen delen en showen. Wil je bijvoorbeeld twee keer per week iets posten op sociale media? Zorg dan zeker dat je al minstens acht of zelfs zestien foto’s hebt om te delen. Zo ben je zeker dat je die regelmaat kan aanhouden en niet na een paar weken moet stoppen met posten.

Twee keer per week posten op social media

Belangrijk bij het posten van je werk is dat je een goed ritme vindt. Je mag niet te vaak posten (dat verveelt de mensen), maar ook niet te weinig (mensen moeten je werk regelmatig zien verschijnen). Twee keer per week vind ik zelf prima. Op die manier zullen meer en meer mensen in je omgeving jou associëren met de job van nagelstyliste. Ze gaan dat (onbewust) onthouden en als ze dan ooit zelf, of iemand in hun omgeving, een nagelstyliste zoeken… BAM!

Post op je persoonlijke Facebook en Instagram profiel

Post in het begin vooral foto’s op je eigen persoonlijke profiel en niet op een zakelijke pagina van je nagelstudio. Zo heb je meteen een groter bereik van mensen die jou al min of meer kennen. Veel mensen willen ook niet meteen een zakelijke pagina volgen. Stilaan weet iedereen wat je doet, vaak onbewust… en als er iemand nood heeft aan kunstnagels… BOEM! U’ll be the one to pop in their head! Dan weten ze dat ze bij jou terecht kunnen. Post op Facebook, Instagram, gebruik hashtags, post ook op communities rond kunstnagels, in groepen die leven in je gemeente, …

Stap 3 – Start niet goedkoop, maar wel GRATIS!

Huh… gratis? Dat lijkt toch niet zo slim? Toch wel: het is veel beter dan te beginnen werken met lage tarieven. Als je start als ‘goedkope’ nagelstyliste is het heel moeilijk om daarna je prijzen te verhogen. Daarom is het veel slimmer om helemaal gratis te starten, bijvoorbeeld door jezelf een oefenperiode van een maand te geven. Dat heeft twee grote voordelen:

  1. Je hebt tijd om aan je snelheid te werken. Mooi werk afleveren duurt in het begin vaak lang. Als je gratis werkt kan je veel oefenen, klanten begrijpen dat het langer duurt omdat je het perfect wil afwerken. De ‘klanten’ betalen je op dat moment met hun tijd en zijn veel geduldiger zodat je je werk goed kan doen.
  2. Je werkt verder aan je portfolio. Ben je klaar met de klant, dan maak je natuurlijk ook mooie foto’s van je ‘gratis’ werk. Daarom is het ook belangrijk dat de klant tijd heeft. Dan is het makkelijker om tijd te maken voor mooie foto’s. Dat is nu eenmaal makkelijker bij een ‘gratis’ klant. Is de klant gehaast, dan ga je zelf slordiger werken, zullen de foto’s minder goed zijn, … Dan heb je niets verdiend, niets bijgeleerd, geen mooie foto’s… Je hebt je dan met andere woorden uitgesloofd voor niets!

Door die gratis oefenperiode krijg je ook al wat passage en de mensen praten over jou. Het lukt je ook steeds beter om sneller te werken. Je verdient op dat moment misschien nog geen geld, maar de mensen gaan je beginnen kennen én je kan verder je portfolio uitbreiden!

Tip: Natuurlijk kan je altijd vrijblijvend een fooipotje op tafel zetten. Veel klanten willen toch iets geven voor je werk. Ze kunnen dat dan doen zodat je toch al iets verdient, maar laat het zeker niet overkomen alsof je verwacht dat ze iets geven.

Stap 4 - Play hard to get!

En dan… het grote moment! Je eerste betalende klant belt! Je agenda is nog leeg, je springt een gat in de lucht, je wil er meteen invliegen, … MAAR: hold your horses! Mensen zijn altijd een beetje complicated. Ze willen iets pas echt als het moeilijk te krijgen is. Als je aan de klant zegt: “Kom maar af, ik heb toch nog geen klanten”. Dan denkt die meteen dat je maar een beginnertje bent, dat je ook niet zo goed bent en daarom geen klanten hebt, … je haalt jezelf naar beneden. Dus opnieuw: Fake it till you make it! Remember?

Geef de indruk dat je agenda vol staat. Hmmm, even kijken in mijn agenda… Vraag de klant wanneer ze liefst wil komen: overdag, ’s avonds of in het weekend. En zoek dan naar de eerste ‘vrije’ momenten. Geef haar dan ten vroegste een week later twee mogelijkheden (géén drie!). De klant krijgt zo meteen de indruk dat het niet eenvoudig is om bij je binnen te geraken. Die nagelstyliste moet dus wel goed zijn ;-).

Wees niet bang dat de klant zal afhaken. Ook niet als die zegt dat het te lang wachten is en op dat moment geen afspraak maakt. Je wil klanten meteen aanleren dat jij een professional bent en dat ze op tijd moeten boeken. Je kan eventueel wel op dat moment haar nummer vragen voor het geval er iemand afbelt en er een plaatsje vrij komt (zo kan je die klant misschien toch nog vroeger behandelen).

Mogelijk probeert ze intussen zelf de nagels te fiksen, of gaat ze ergens anders waar ze wel snel naartoe kan. De volgende keer belt ze op tijd naar jou en kan je wel je werk goed doen!

Stap 5 – Zo boeken je klanten meteen een volgende afspraak

Heb je een klant behandeld? Probeer dan meteen een nieuwe afspraak vast te leggen. Maar doe dat opnieuw lekker chill! Zeg haar dat als ze tevreden is, ze best snel een nieuwe afspraak maakt zodat ze zeker kan zijn dat er nog plaats is. Zeg ook dat als er te veel tijd is tussen twee behandelingen je haar opnieuw een nieuwe set moet aanrekenen. Het is dan in haar voordeel om niet te lang te wachten voor een nieuwe afspraak.

Wil ze meteen een nieuwe afspraak vastleggen? Wees ook dan niet té snel. Vraag of ze het wel zeker weet: “Wil je eerst niet kijken of alles mooi blijft? Je mag mij ook later bellen voor een afspraak… maar best voor het einde van de week. Anders is er misschien geen plaats meer.”

Wedden dat ze dan meteen een nieuwe afspraak vastlegt? De volgende keer boekt ze meteen een half jaar vooruit en deelt ze je nummer met haar vriendinnen. Fake it till you make it!

 

Nog 3 tips om klanten te werven voor jouw nagelsalon

Hoe werf ik de juiste klanten voor het soort nagels dat ik wil plaatsen?

Als nagelstyliste ga je je meestal specialiseren in het soort werk dat je graag doet en wat je zelf mooi vindt. Wil je vooral natuurlijke nagels doen? Of ga je meer voor glitters en nailart? Het maakt niet uit, maar maak en deel vooral foto’s van het soort nagels dat jou het meeste interesseert. Want op die foto’s gaan klanten afkomen: ‘Dat wil ik ook’. Door die foto’s te delen krijg je vooral klanten die komen voor wat jij graag doet en goed kan. Vraagt een klant toch eens iets anders? Geen probleem natuurlijk. Maar door het posten van de juiste foto’s trek je het juiste publiek aan, en dan is de kans groter dat zij tevreden zijn én jij je goed voelt in je job.

 

Moet ik flyers laten maken voor mijn nagelstudio?

No way! Wat je zeker niet moet doen is flyers laten maken en die gaan bussen. Dat is weggegooid geld. Eerlijk: kijk jij daar zelf nog naar? Het kost meer geld dan het ooit kan opbrengen. Geen flyers dus, maar vooral social media is jouw beste vriend om nieuwe klanten te werven voor je nagelstudio.

Maar ook ‘good old’ mond-tot-mondreclame werkt prima. Hoe chiller jij omgaat met je werk en je klanten, hoe aangenamer zij jou gaan vinden. De juiste vibe in je nagelstudio is zo belangrijk en is ook wat ervoor zorgt dat ze over jou gaan praten. Niet enkel je werk is belangrijk, ook hoe je als persoon bent. Maak het daarom voor je klant altijd aangenaam, relax, … No stress!!!

 

Moet ik vooraf de prijs vermelden bij nieuwe klanten?

Dat kan soms handig zijn. Je kan dat subtiel doen door bijvoorbeeld te vragen of de klant voor de zekerheid contant geld kan meebrengen omdat je soms problemen hebt met de verbinding met Bancontact. Als je dat zegt, dan zal de klant meestal zelf de vraag stellen hoeveel ze moet meebrengen.

That’s it!

Als je deze stappen volgt, dan weet ik zeker dat het ook jou lukt om klanten te vinden voor je nagelstudio en op die manier als zelfstandige een goede start te maken. Ontdek ook mijn andere blogs over het starten als zelfstandige in de nagelbusiness!

En onthoud het voor altijd: Fake it till you make it!

9 opmerkingen

Sinds 2012 verkoopt Mailbanger.com marketinglijsten met klantnaam/contactgegevens aan veel kleine en startende bedrijven.

we hebben lijsten voor de VS/VK/Australië/Canada en nog veel meer landen

Hier zijn enkele van onze pakketten:

USA Business database with executive contact info – Over 30 million records:
https://www.mailbanger.com/2020-usa-business-database-executive-edition/

2021-2022 USA Homeowner and Residential – 248 million records:
https://www.mailbanger.com/2021-usa-homeowner-and-residential-248-million-records/

108 million USA consumers with age,cell/home phone/address/email:
https://www.mailbanger.com/108-million-usa-consumers-mega-edition/

New Cell/SMS Marketing package of over 30 million USA Customers:
https://www.mailbanger.com/2023-usa-32-million-consumer-cell-phone-numbers-premium-edition/

USA Charity donors:
https://www.mailbanger.com/usa-charity-donor-leads

Australia residential and consumer leads:
https://www.mailbanger.com/mailing-lists-australia/

850 000 Weight loss customers:
https://www.mailbanger.com/weight-loss-diet-leads-lists

We hebben veel meer lijsten – stop met het verspillen van duizenden aan pay-per-click of andere dure vormen van adverteren, en breng direct op de markt voor super betaalbare prijzen.

Alle lijsten worden regelmatig bijgewerkt, koop één keer en het is van jou, zodat je ze voor veel campagnes kunt gebruiken. Ze komen in Excel-bestanden met sorteerbare categorieën

Groeten
Mailbanger. com

Norberto Roby,

Thanks voor de goede tips🥰

Zina,

Topper! 😍
Daar zitten er temiste tips tussen dat iedereen kan gebruiken! 🤩

Romina degruyter ,

Just what I need, thank you for the tips 🙏 very much appreciated

Tenzin,

Thanks ♥️ goede tips, ook voor andere zelfstandige activiteiten)) ik ga is mijn portfolio aanpakken))

Yulia's Healing ,

Het lijkt me allemaal zo gemakkelijk
Of is toch de in druk dat ik heb
Toch bedankt voor u tips 💓💓

Daniella,

Thank you for the tips.
Love It!

Janice Ferrier,

Super goede tips💅🏼
Dank je wel

Janet,

Super bedankt, aan deze blog heb je iets!!!!

Kim Grondelaers,

Laat een reactie achter